Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Костно-ставни проблеми

Етеричните масла подсилват ефекта от лечебния масаж

Даниела Севрийска 26-11-2010
Костно-ставни проблеми : Етеричните масла подсилват ефекта от лечебния масаж  - масаж, неокс, масла, лавандула
Интервю с Любомир Бояджийски, рефлексотерапевт.

Г-н Бояджийски, каква е ползата от масажите по време на и след простудни заболявания?
Лечебният масаж има укрепващо, тонизиращо и дезинтоксикиращо въздействие върху човешкия организъм. Цялостният масаж раздвижва кръвообращението, загрява кръвта и с това помага на тялото да се възстанови по-добре след прекарана настинка. Не бива да се подценява и ефектът от масажа върху нервната система. Когато човек е релаксирал и се чувства спокоен, той по-лесно се справя с простудните заболявания.

Редовното подлагане на подобни процедури има ли превантивен характер, т.е. калява ли тялото?
Разбира се. Масажите имат превантивен характер и чрез тях се прави една профилактика, която има за цел да подсили имунната система на човека. Масажните техники стимулират нашия организъм и му позволяват да прекара по-леко дадено вирусно заболяване.

Има ли някакви вещества, които се прилагат по време на лечебните масажи и подобряват ефекта от тях?
Да. Ефектът от масажа значително се подобрява, ако е съчетан с втриването на етерични масла, защото тогава се използва и влиянието на веществата, които се съдържат в тях. Специално за противогрипна терапия са много подходящи маслата от евкалипт, мащерка и лавандула. За мен лично едно от най-добрите и балансирани масажни масла е "Неокс". То е абсолютно естествен продукт, който много добре попива в кожата и има силен аналгетичен ефект.

Това го прави особено полезен по време на простудни заболявания, когато хората често се оплакват от болки по мускулите и ставите. Масажирането с олиото "Неокс" отпуска мускулатурата, спира болката и оказва благотворно въздействие върху организма.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg