Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Костно-ставни проблеми

Първа помощ при настинка

Галина Спасова 04-03-2013
Костно-ставни проблеми : Първа помощ при настинка  - здраве, настинка, неокс, респираторно заболяване,
Интервю с д-р Румяна Станоева, физиотерапевт.

Д-р Станоева, какво е мястото на физиотерапевтичните лечебни методи при обичайните зимни простудни заболявания?
През есенно-зимния сезон зачестяват респираторните заболявания, активират сe и се обострят стари синузити. След вирусни заболявания се появяват болки в ушите, дразнене в гърлото, продължителна кашлица и хората често идват да си довършат лечението с физиотерапия. Ние действително можем да помогнем да се изчистят тези оплаквания, продължаващи понякога дори месец след заболяването.

Прилагаме най-различни методи - топлинни, електропроцедури, инхалации, инфрачервени и ултравиолетови лампи и т.н. В този сезон се обострят и оплакванията, произтичащи от хронични увреждания на опорно-двигателния апарат - ставни болки, болки в кръста, в мускулите, в коленете, в стъпалата. И тогава отново помага физиотерапията, лечение по-близо до природата. Включваме натурални продукти, които вършат много добра работа, могат да се използват по-продължително време всеки ден. Аз твърде често комбинирам електролечението и особено ултразвуковата и магнитотерапията с природни билкови продукти. Много използвам „Неокс” - крем и особено олио.

А при т.нар. мускулна треска, която заради обездвижването се появява само след няколкочасово ходене или спорт?
Да, съветвам да се използва този препарат и от активно спортуващи, когато има мускулна болка. Може да ви изненада, но аз самата го ползвам не само при неразположение или претоварване на опорно-двигателния апарат, а също когато усещам начало на хрема, главоболие. Мажа по слепоочието, под челюстта, леко загрява, приятно е и помага.

Препоръчвате го и като първа реакция при настинка?
Да, освен това много добре се комбинира с масаж или това, което хората наричат „разтривка” - отпуска, леко затопля, ароматът е приятен и човек се чувства по съвсем различен начин. Също мога да препоръчам след инхалация с лайка и сода, когато бронхиалното дърво се отвори, да се капне във водата „Неокс” и да се вдишва заедно с лека разтривка. Това са изпитани неща. Азбучна истина е - при съвсем началните усещания, че се разболява, човек може да се намеси.

Малко витамин С, топли чайове, природни продукти, повече почивка, повече сън вършат работа. Ако бързо реагираме на това, което ни подсказва тялото, можем да предотвратим развитието на болестта или поне да избегнем усложнения. Не бива да се разчита само на тежката терапия и химията. Първо трябва да помислим какво можем ние да направим. Смятам, че забравяме елементарните и лесните неща и минаваме веднага към нещо, което ни се струва сигурно и бързо, но за съжаление то не е най-доброто за нас.

Добър ли е за деца този продукт, те често боледуват от респираторни инфекции?
Разбира се, той няма никакви противопоказания, подходящ е за всяка възраст. Може да се използва при деца, при много възрастни и при хора с тежки заболявания. В моята всекидневна практика, когато работя с хора със сериозно увреждане, за да се спре болката и възпалителният процес, започвам с противовъзпалително средство и след около седмица го сменям с природния продукт за довършване на лечението.

Защото активният медикамент се използва седмица до десет дни. След това идва време да се продължи с нещо по-безвредно, нещо, което не носи толкова странични ефекти, не натоварва организма. Когато оплакванията са по-леки, човекът е потърсил помощ навреме, започвам с природния продукт. Лечението е творчески процес - изисква наблюдение, промяна, адекватна реакция от двете страни. Тогава е резултатно.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg