Любопитно
Тайни от кухнята
health.bg
08-02-2011
![]() От прочутите готвачи, които се явяват по различните телевизионни предавания, може да се научи много – от варенето на обикновени спагети до майсторството на приготвянето на неустоими сладки изкушения, но има някои трикове при готвенето, които са открили нашите баби и майки. Наскоро във Великобритания бе издадена книгата „Как се изстисква лимон”с над 1000 кухненски тайни. Ето някои от тях: КАК Е НАЙ-ПРАВИЛНО ДА СЕ СЧУПИ ЯЙЦЕТО? Чукнете яйцето на гладка повърхност, а не на ръба на купата, защото тогава черупката се раздробява повече и парченцата от нея, които често попадат в суровия белтък, се отстраняват трудно. КАКВО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ, ЗА ДА НЕ ПОТЪВАТ ПЛОДОВЕТЕ НА ДЪНОТО НА СЛАДКИША? Преди да прибавите стафиди или други плодове към тестото ги оваляйте в малко брашно. Тази техника е подходяща и за шоколадовия чипс. ПОМОЩ, ПРЕСОЛИЛА СЪМ ЯДЕНЕТО! МОЖЕ ЛИ ДА ГО ПОПРАВЯ? Само ако рецептата включва киселина – лимонов сок, оцет или вино. Може да опитате да прибавите още малко киселина, за да неутрализирате солта. И обратно - прекалено киселото ядене може да се поправи като се добави сол. КАК СЕ ИЗСТИСКВАТ НАЙ-ДОБРЕ ЛИМОНИТЕ? Най-сочни са лимоните с тънки кори. Как се познават тънкокорите лимони? Тяхната кора трябва да е гладка, без грапавини. Обикновено лимоните с малък или среден размер са с по-тънки кори от големите. Лимонът се изстисква най-добре със сокоизтисквачка, но ако го правите на ръка преди това го търкулнете по кухненския плот и го сложете в микровълновата печка за 30 секунди. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |