Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Стрес и умора

Изкуството на спокойствието

health.bg 18-02-2011
Стрес и умора  : Изкуството на спокойствието - стрес, тревога, напрежение, хормони, релаксиране


Когато човек е стресиран, е нормално да му се прияде нешо сладко. Лекарите посочват, че в такива моменти е много важно придържането към здравословната диета.

Сладкишите покачват нивото на кръвната захар, което изостря нервите. По-добре в такива случаи да се почерпите с пресни ягоди, потопени в натурален шоколад. Съдържащият се в плода витамин С намалява количеството на свободните радикали, което се увеличава от стреса, а черният шоколад намалява стресовите хормони, като кортизола, в организма.

Друго предложение: Хапнете си нарязани на тънки пръчици моркови и целина. Хрупкавите храни успокояват.

Общуването с приятели помага на организма да се зареди с хормона на доброто настроение окситоцин. Затова в обедната почивка или след работа се срещнете с приятели. Д-р Емънс препоръчва тези срещи да се поддържат редовно, но разговорите трябва да са добронамерени, за да не се напрегнете отново.

Излезте навън!
Застояването на бюрото досажда и изнервя. Малко чист въздух може да промени настроението и да помогне за по-леко справяне със сложните задачи. Вместо непрекъснато да се затормозявате с количеството работа, което ви остава да свършите, излезте навън и проветрете главата си. Ако наблизо има парк, спрете и вдишайте аромата на цветята. Установено е, че някои аромати, като например лавандулата, помагат за нормализиране на стресираната имунна система.

Получава се така, че точно, когато си легнете и се приготвите да заспите, в главата ви нахлуват всички проблеми. А недостатъчният сън напряга още повече. За да прекъснете този порочен кръг, вземете лист и молив и запишете всички негативни мисли или неприятни задължения, които ви тормозят.

Въпреки че звучи нелогично, специалистите уверяват, че отразяването на неприятните мисли върху лист хартия помага да се отървете от тях.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg