Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Стрес и умора

Синдром на хроничната умора

health.bg 26-02-2013
Стрес и умора  : Синдром на хроничната умора - здраве, стрес, сън, депресия, главоболие, гадене, уморяемост,
Синдромът на хроничната умора не е въображаемо заболяване, не се припокрива с депресията и неврастенията, а представлява обособен синдром с типични клинични и имунологични характеристики.

Симптомите са разнообразни и включват задължително силна умора и обща слабост, както и множество други, които се различават при индивидите: депресия, нарушение в мисленето, нарушения на съня, генерализирани болки, главоболие, болки в гърлото, в мускулите и ставите, подути лимфни възли, предимно в шийната област, повишена температура, втрисания, анорексия, гадене, виене на свят, синдром на възбудимия пикочен мехур.

Някои пациенти съобщават за влошаване на оплакванията от определени храни, подправки, захар, алкохол и кафе. В много случаи появата на симптомите се предшества от простудно заболяване.

Диагнозата се поставя след като се изключат всички други възможни заболявания.
 
Критериите за поставяне на диагнозата са наличие на умора, която сериозно пречи на нормалния начин на живот и продължава поне 6 месеца.

Повечето от симптомите се подават на лечение чрез медикаменти или рехабилитация. В никакъв случай не бива да се препоръчва по-дълга почивка за възстановяване от умората, защото това води до още по-силна уморяемост.

Заболяването не е фатално и повечето пациенти се възстановяват след различно дълъг период от време. Клиничното протичане не може да се предвиди, но прогнозата е по-лоша при пациенти в напреднала възраст, при наличие на хронични соматични или психични заболявания.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg