Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Хепатит

Когато черният дроб е в риск...

health.bg 17-05-2011
Хепатит : Когато черният дроб е в риск... - здраве, хепатит, хепасейв, екофарм, черен дроб, ензими


Но хепатитът често протича изобщо без пожълтяване. Несигурни са и други признаци - потъмняване на урината, изсветляване на изпражненията. По-често болните изпитват умора, лека тежест под ребрата вдясно, леки стомашно-чревни симптоми.

Затова заболяването може да се открие най-сигурно чрез лабораторни изследвания (чернодробни ензими, С-реактивен протеин, урина и др.), ехографски преглед на черния дроб, както и консултация с опитен специалист. Въпросът е, че много от хората не се обръщат към лекар по повод неясните си и леки оплаквания.

При хепатит А това не е голям проблем, но другите две форми често стават хронични и с напредване на процеса могат да предизвикат цироза и първичен чернодробен рак. Най-често хронифицира хепатит С.

Засегнатите от неговите усложнения са основните пациенти, стигащи до необходимостта от чернодробна трансплантация. Хепатит В също не е безобиден, защото неговото хронифициране понякога води до рак, без да се мине през другите фази на увреждане на черния дроб.

Предпазването от хепатит А и В е най-добре да става чрез ваксина. А избягването на рисково поведение е възможност да се избегне хепатит С. Срещу него няма ваксина, защото вирусът му е много изменчив.
Съвременната медицина разполага с разнообразни средства за лечение на различните видове хепатити. Хроничните форми изискват продължителна и много скъпа имунологична терапия.

След прекаран хепатит пациентите трябва да следят състоянието на черния дроб чрез контролни прегледи и лабораторни изследвания. Важен е и режимът на живот - алкохолът трябва да се изключи, както и тлъстите тежки храни.

Благотворно влияние имат препаратите, известни като хепатопротектори. Чрез тях се постига възстановяване и обновяване на чернодробните клетки чрез стабилизиране и увеличаване на пропускливостта на тяхната мембрана. Хепатопротекторите имат имунологичен и антиоксидантен ефект.

Профилактиката и лечението с тях са продължителни – приемат се в продължение на месеци. Затова е важно съотношението качество – цена. Сред доказаните препарати в тази област е „Хепасейв”, който е изцяло на природна основа и се използва успешно от гастроентеролозите вече от няколко години.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg