Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сънят

Позата по време на сън може да ни разболее

health.bg 18-05-2011
Сънят : Позата по време на сън може да ни разболее  - здраве, сън, поза, болки, гръбнак,


Същевременно, тази поза засилва съществуващите болки и напрежение в ставите и мускулите. С годините тялото се променя, но също така и чувството за  удобство при определена поза.

Спането на една страна с долепен пред вас или зад вас партньор може да причини болки във врата и раменете, а спането върху ръката или гърдите на партньора нарушава изравняването на врата с гръбнака и предизвиква болки във врата.

Препоръки: Отнасяйте се по-егоистично към споделянето на леглото. Намерете удобна за вас поза, дори това да означава увеличаване на разстоянието до партньора.

Често двойките имат различни предпочитания към матраците заради разликата в теглото и конструкцията на тялото. Проблемът може да се реши с купуването на 2 различни матрака, например твърд и мек, които могат да се съединят.

ПО КОРЕМ

Добра при: Хъркане
Лошо при: Скърцане със зъби, болки и изтръпване на ръцете.


Мнението на експертите: Спането по корем предотвратява хъркането, защото мускулите на гърлото не се отпускат назад. Но ако нощем скърцате със зъби, тази поза може да влоши състоянието ви, защото при нея долната челюст е по-издадена напред. Това означава, че при скърцането долните зъби се натоварват допълнително и се изтриват значително.

Тази поза причинява и проблеми с нервите в горната част на тялото. При спане по корем много високата или много ниската възглавница влияе на позата на врата и пречи на изравняването му с гръбнака. Това създава условия за притискане на нерви, особено при по-възрастните хора.

Налага се главата да се завърти наляво или надясно, от което едната страна се напряга. Притискането на нерви във врата става от костите на гръбнака.

Рискът нараства, когато с възрастта се появи артрит на прешлените,  който причинява стесняване на каналите, по които минават нервите.
Често хората с това страдание се оплакват, че пръстите им са  безчувствени и изтръпнали.

Препоръки: За хората, които обичат да спят в тази поза се препоръчва  матраци, които заемат формата на тялото и осигуряват по-добра подкрепа и защита на гръбнака. Добре е да опитат да спят с възглавница подложена по дължина от корема до раменете, за да се намали превиването на гърба.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg