Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Стрес и умора

Умората – болест или следствие

health.bg 30-06-2011
Стрес и умора  : Умората – болест или следствие - здраве, умора, Сарженор, Екофарм,


Ако не се установи обективна промяна в основните показатели, следва преценка на психическото и психологическото състояние на човека. Хората с по-негативна и тревожна нагласа се влияят силно от редица фактори във всекидневието - напр. промяна на времето, отрицателни новини, служебни неблагополучия. Това може да предизвика необичайно чувство на умора.

Отдавна е установено, че в общества, които са в криза, много по-често се наблюдават уморени, депресирани хора.

От друга страна, има и чисто обективни проблеми, които ни уморяват. Хората работят на няколко места, за да гарантират семейния си бюджет. Нарушен е физиологичният ритъм на работа и почивка, нощният сън е изместен след полунощ, когато е по-малко ефективен.

Храненето често е далече от разбиранията за здравословна кухня. Закуската масово се пропуска, обедът е сведен до сухи, концентрирани продукти, а вечерята е обилна и богата на мазнини. Обездвижването е другият фактор, който на пръв поглед парадоксално уморява тялото. Просто човекът е създаден за активно движение. Седенето и стоенето не са физиологични състояния, затова те предизвикват не само умора, но и различни скелетно-мускулни болки.

От всичко посочено следва, че умората трябва да се преодолее с комплексни мерки. Ако има конкретно заболяване, с неговото лечение се премахва и умората. В останалите случаи трябва да се правят малки, но целенасочени промени във всекидневните навици. Може да се започне от храненето, като обедните банички или вафли бъдат заменени от сандвич с пълнозърнест хляб, кисело мляко и плод. Вечерта избягвайте тлъстите меса, а хапнете риба, пилешко или спагети с доматен сос. Не пропускайте закуската, дори и да е печена филийка с масло.

Движението може да започне от качването на 1–2 етажа пеша вместо с асансьора. А на връщане от работа слезте една спирка преди вашата и се приберете с енергичен ход.
Постоянното приемане на кафе и енергийни напитки не е добър помощник за преодоляване на умората, защото действа за кратко, след което изтощението се връща с по-голяма сила.  

При умора организмът може да бъде подкрепен със специалния препарат „Сарженор”. Той съдържа две незаменими аминокиселини - аргинин и аспартат, които участват в жизнено важни процеси като доставянето на енергия и освобождаването от токсините. Човек трябва да приема около 3 грама на ден, за по-голямо удобство могат да се вземат 2 ампули сутрин и една вечер в продължение на две седмици. Хората с хронични болести, бременните жени и децата също могат да се подкрепят със „Сарженор”, защото той няма странични или опасни ефекти.

 




 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg