Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Фитнес и спорт

Как да стегнем корема според неговия тип?

health.bg 01-08-2011
Фитнес и спорт : Как да стегнем корема според неговия тип?  - здраве, стомах, тлъстини, затлъстяване, спорт, талия


СТРЕС КОРЕМ
Хората със стрес корем обикновено са перфекционисти и много амбициозни. Често те имат храносмилателни проблеми, като синдром на раздразнените черва, който подува корема и го прави още по-голям.

Коремите, причинени от стрес, обикновено се натрупват над и около пъпа, обяснява Джеймс. При стрес организмът отделя хормона кортизол, който причинява трупане на тлъстини около стомаха. Такива кореми реагират чувствително на пипане.

ТИПИЧНИ ЛОШИ НАВИЦИ
Хората с този вид корем често пропускат хранения, прекаляват с кофеина и се прехранват с джънк фууд.

ПЛАН ЗА СПРАВЯНЕ С ТОЗИ КОРЕМ
- Лягайте си рано. Стресираните жени почти винаги спят лошо, от което се нарушава производството на лептин, хормонът, който помага за регулиране на апетита и метаболизма, обяснява Джеймс. Когато сме уморени, ядем повече и за да се заредим бързо с енергия, ни се прияждат сладки храни, от които се трупат тлъстини.

- За да спите добре, преди лягане преодолявайте изтощението с релаксиращо дълбоко дишане, медитация и по-дълго отпускане във ваната. Ограничете кафетата до не повече от 2 на ден.

- Не правете силови упражнения, защото те покачват нивото на кортизола. Джеймс препоръчва йога, дълги разходки и вдигане на тежести.

- Maгнезият е успокояващ минерал и е полезен за причинения от стрес корем. Джеймс съветва да се ядат много богати на магнезий храни – тъмнозелени листни зеленчуци, бразилски орехи и семена.

ТОП СЪВЕТ ЗА ЖЕНИТЕ С ТОЗИ ТИП КОРЕМ
Правете разтягащи и йога упражнения, които понижават нивото на кортизол. Чаят от лайка също разтоварва.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg