Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Туберкулоза

Завръща ли се туберкулозата?

health.bg 25-08-2011
Туберкулоза : Завръща ли се туберкулозата? - здраве, бактерии, туберкулоза


Кога да се подозира, че човек може да има мултирезистентна туберкулоза?
Мултирезистентната туберкулоза се подозира, когато болният не се подобрява от лечението с обичайните лекарства в необходимите срокове.

Тя се установява само чрез изследвания на храчки за чувствителност на туберкулозните бактерии. Ако изследванията покажат, че двете най-мощни противотуберкулозни лекарства не унищожават бактериите, лечението трябва да продължи с лекарство за MDR-TB. За получаване на резултатите от изследванията понякога са необходими до 3 месеца.

Защо хората развиват мултирезистентна туберкулоза?
Лечението на туберкулозата е минимум 6 месеца. Много често хората, които приемат лечение за туберкуоза за първи път, се чувстват добре след няколко седмици и спират приема на медикаменти. За това време, обаче, не всички бактерии биват унищожени. Когато се наложи повторно лечение, тъй като вече са приемани лекарства, обичайните препарати може вече да не действат на бактериите. Това е най-важната причина за развитие на мултирезистентна туберкулоза.

Изключително важно е да не се спира приемът на лекарства, докато лекуващият лекар не потвърди, че пациентът е излекуван.

Лечението на туберкулозата може да не е успешно и поради други причини – болният може да не усвоява напълно лекарствата.

Възможно е да се развие мултирезистентна туберкулоза още от самото начало, ако заразяването е от бо.ен с резистентна туберкулоза.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg