Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Стрес и умора

Храни, които борят умората

health.bg 30-08-2011
Стрес и умора  : Храни, които борят умората - здраве, умора, стрес, въглехидрати, захари, енергия
Често се чувстваме уморени и едва държим очите си отворени по време на безкрайните служебни съвещания. Тогава се спасяваме с кафета, но има и други храни, които помагат срещу умората и сънливостта...

Ето 5 от тях:

Кисело мляко
Естествените захари в киселото мляко зареждат организма бързо с енергия, а неговите протеини я освобождават бавно и я поддържат по-дълго време. При настинка киселото мляко освежава и намалява отпадналостта. Пробиотичните бактерии в него са полезни за  храносмилателната система.

Овесени ядки
Чаша с овесени ядки с мляко или вода веднага ще ви зареди с енергия. Освен това комбинацията от въглехидрати и фибри в тях засища за по-дълго. Овесените ядки са богати на минерали, като магнезий и фосфор, които предотвратяват умората.

Вода или сок
Обезводняването е една от главните причини за появата на умора. Изпийте чаша хладка вода. Добавете малко лимон и захар, както и малко сол, за да възстановите изхвърлените от организма соли. Или изпийте една чаша сок от цитрусов плод. Витамините С, A и B1 ще ви освежат за известно време.

Ядки и семки
В една шепа ядки (като орехи, бадеми или стафиди) се съдържат много омега-3 мастни киселини. За да си доставите още повече от тези киселини, добавете и малко ленено и слънчогледово семе. Тези ненаситени мазнини изгарят бързо и зареждат с енергия.
 
Богати на желязо храни

Яжте богати на желязо храни, като спанак. Желязото е едно от главните хранителни вещества, които помагат срещу умората. Недостигът на желязо или анемията причиняват и умствена, и физическа умора. Приемът на желязо засилва кръвообращението и снабдява с кислород мозъка, от което енергията се засилва.
 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg