Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Красота и здраве

Косата като моден аксесоар

Мирослава Кирилова 17-09-2011
Красота и здраве  : Косата като моден аксесоар - здраве, коса, красота,


Истината е, че освен климата и менюто ни влияние на структурата и растежа на косъма може да окаже водата, с която мием косата си. Дали е варовита, как се пречиства и т.н. „Например, когато отидем в Барселона, започваме да си мием косата по същия начин, по който сме го правели и у нас, но още на следващия ден косата започва да пада в необичайно количество.

Причината е във водата”, сподели нашата събеседничка, която освен от свои клиенти знае това и от личен опит.

Да не забравяме и стреса в списъка с враговете на здравата коса. Всички знаем израза: „Да ти побелее главата от нерви”. Когато е на база стрес, побеляването е на петна. Честа последица от непрекъснатата ни напрегнатост е и косопадът. „При мъжете по-често се среща този проблем, но това е най-често хормонално обусловено. При дамите обаче тази дисхармония може да се реши с взимането на конкретни мерки. На пазара вече има достатъчно добри лекарства срещу косопад. Важното е да ги използвате правилно и да се доверявате на качествените продукти”, посъветва ни Мириана.

Тя наблегна и на грубата грешка, допускана от повечето хора, които използват продукти, които се грижат за косата, но не и за скалпа. „Ние, фризьорите, измиваме косата два пъти – веднъж, за да отмием мърсотията от косата, а после използваме продукт, който е подходящ за скалпа. Замислете се – себорея, пърхот са все проблеми на скалпа, който страда от неправилната грижа”, каза фризьорката.

Затова изборът на козметични средства не е за пренебрегване. „За съжаление масовите продукти, които са на пазара, не са най-доброто за косата ни. Те са широкоспектърни, т.е. подходящи са за повече хора. Нуждите ни обаче са различни”, обясни ни Мириана.
В много салони вече предлагат услугата „диагностика на косъма”, чрез която можем най-лесно да се ориентираме кои продукти са подходящи за нашата коса.

Ако пък такава процедура не е по джоба ви, доверете се на личния си фризьор, който не само ще ви посъветва, а ще ви разсее, може дори да ви развесели, но най-важното – ще ви накара да се почувствате малко по-щастливи и, разбира се, красиви.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg