Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Красота и здраве

Да се погрижим за боядисаната коса

Тина Богомилова 14-11-2011
Красота и здраве  : Да се погрижим за боядисаната коса  - здраве, боя, коса, къна,


Първо боядисайте добре корените и после нанесете по цялата дължина. Според специалистите цялата коса не бива да се боядисва повече от два -три пъти годишно, затова съветват да се ограничите само с израсналите корени.

Боята трябва да се нанася колкото е възможно по-бързо и се чака според написано на упътването. Ако престоите 10 минути повече, няма да станете по-руси.

Боята хваща на леко мръсна коса. Една опаковка е достатъчна за средна дължина. Ако косата е по-дълга от 20 см, вземете две опаковки. Къдравата абсорбира цвета по-бързо от правата.

Мъчното идва след боядисването. Как да задържите цвета и да опазите косата, за да не се превърне в метла.

Боядисаната коса се нуждае от специални грижи. С висококачествена боя и специализирани продукти блясъкът и жизнеността се запазват. Задължителни са шампоан, балсам и маска за боядисана коса. Те са обогатени с витамини, природни масла и антиоксиданти, които предпазват косъма от увреждане при често боядисване. За лъскавата коса е важно здравословното хранене и повече вода, предпазване от слънце и студ.

Горещата вода под душа уврежда косата, а четката я къса. Избягвайте сешоара, нека косата изсъхне сама.

Маска с листа от мента помага при есенния косопад, заздравява и дава блясък. Медът от акация с малко хлебна сода съживява изтощената коса, отварата от черен чай също.

Косата изсветлява и става по-лъскава с отвара от лайка. Две лъжици сушени цветчета се варят в половин литър вода 5 минути, прецежда се и се измива. Лимонът също изрусява, ако миете косата със сока на половин лимон, разтворен в литър вода.

Ако искате златист нюанс, измийте няколко пъти с отвара от листата на кромид лук.

Махагон се получава от листата на дюля. Сварете гъста отвара от вода и листа, оставете ги да киснат една нощ, прецедете и измийте.

Кестенявите коси могат да се подхранват с отвара от розмарин. Няколко клонки се заливат с вряла вода, оставя се да изстине и се облива. За тъмни коси помагат и обелки от зелени орехи.
Въпреки всички грижи понякога косата боледува. А най-добрият лек е ножицата.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg