Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гинекология

Митове и факти за ПМС

health.bg 14-12-2011
Гинекология : Митове и факти за ПМС - здраве, цикъл, синдром, менструация, хормони, естроген,


Mит: Женската агресия и враждебност са оправдани в предменструалния период.
Факт: Може би по това време жените стават по-тромави и разсеяни, някои дори изпитват мързел и изпадат в летаргия, но агресивността и враждебността не са оправдани. Ако имате такива прояви, задължително се консултирайте с лекар.
 
Mит: Физическите упражнения не са подходящи за предменструалния период.
Факт: Точно обратното, физическите упражнения помагат за намаляване на физическите симптоми на предменструалния синдром. Американски учени са доказали, че упражненията по аеробика облекчават много симптоми на синдрома. Освен че спортуването  поддържа физиката във форма, то помага и за запазването на душевното равновесие.
 
Тъй като не съществуват лабораторни или научни данни, според които може да се определят методите за справяне с предменструалния синдром, ви предлагаме едно просто решение...

Съвет към жените: Когато температурата на климатика не може да се регулира идеално, кафето ви е или много горещо, или много студено, и трудно съумявате да се държите учтиво и внимателно, просто си припомнете, че съпругът ви няма вина за това.

Съвет към мъжете: Предменструалният синдром не идва с биене на камбана и затова, ако съпругата ви стане по-докачлива, раздразнителна или опака, вероятно е пред цикъл. Бъдете така мил да се съобразите с това състояние!
 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg