Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Главоболие

Как да се справим с главоболието

health.bg 24-01-2012
Главоболие : Как да се справим с главоболието - здраве, болка, глава,
Една от най-честите болки, които изпитваме, е главоболието. Днес едва ли има човек, който да не страда от това състояние по няколко пъти месечно.

Вместо да се чудите какво сте направили, за да ви заболи главата, прочетете следващите редове и си осигурете спокойни мигове.

Ето няколко начина да избягате от главоболието:


Не стискайте зъбите си.
Внимавайте да не допирате зъбите си, когато не ядете или дъвчете. Просто си дръжте устните затворени, без да стискате зъбите.  

Правете гимнастика с устата.
Раздвижвайте устата си от време на време – движете челюстта си нагоре – надолу, настрани. Може да усещате лека болка или да чувате пукане, но това е нормално и след време ще отшуми.

Не сключвайте вежди.
Ако имате навика да смръщвате веждите си – спрете още сега. Това е една от причините за болките в главата.

Масажирайте засегнатите зони.
Когато ви заболи главата, опитайте се да намалите напрежението като масажирате точките, в които пулсира болката. Ако лицевите мускули се успокоят, болката може да спре.

Спортувайте.
Двигателната активност решава повечето здравословни проблеми и е полезна за духа и тялото. Спортуването е най-добрата медитация за тялото – а главоболието ще изчезне.

Пийте вода.
Консумацията на вода в много случаи може да облекчи главоболието ви, тъй като понякога то се дължи на дехидратация. Но не прекалявайте, защото ако прекалите – ще изхвърлите много бързо важните хранителни вещества от организма си.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg