Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Главоболие

Ох, боли ме главата!

health.bg 04-12-2012
Главоболие : Ох, боли ме главата! - здраве, главоболие,
Главоболието без съмнение е най-честото оплакване у хората. Доказано е обаче, че само в 5 от 100 случая главоболието е признак за някакво заболяване.

Ето няколко неочаквани причини за поява на главоболие.

Медикаменти
Приемът на различни лекарства може да причини дори хронично главоболие. Ако установите връзка между приеманото лекарство и главоболието, информирайте своя лекуващ лекар.

Храната
Много хора реагират с пулсиращо главоболие на т.нар. биогенни амини, които се съдържат в оцета, горчицата, майонезата, пушеното свинско месо, целината, соята, сливите. Склонните към хранителни алергии страдат от главоболие, когато консумират колбаси. Варените салами и кренвиршите съдържат нитрит, който може да предизвика силна пулсираща болка в слепоочието.

Нервите
Понякога главоболието може да е резултат от психоемоционален срив. Като правило това “нервно” главоболие се усеща ту в тила, ту в слепоочието, ту някъде вътре в главата. Повишава се раздразнителността и умората.

Неудобните обувки
Къде е главата, къде са краката?! Но всичко се дължи на кръвообращението. Неудобните обувки способстват за нарушаване оттичането на венозната кръв. Тя застоява в стъпалата и прасците и води до нарушение в достъпа на кислород в мозъчните тъкани.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg