Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Костно-ставни проблеми

Как да помогнем на ставите, ако спортуваме активно

Галина Спасова 07-02-2012
Костно-ставни проблеми : Как да помогнем на ставите, ако спортуваме активно - здраве, стави, кости, хондросейв,


Има ли нужда от професионална помощ във фитнес залата?
Във всички случаи е уместно, особено първите няколко пъти, да има инструктор, който добре да обясни кои уреди за какви мускулни групи са подходящи и как да се провежда загряване. След това човек би могъл да си направи самостоятелен режим.

Кои са най-уязвимите стави при „неделните” спортисти?
Обикновено най-често страдат тазобедрените и коленните стави. Но е много индивидуално, защото има хора, които спортуват и нямат абсолютно никакви проблеми със ставите. А други, които никога не са спортували, имат страхотни гонартрози и коксартрози. Както знаем, причините за остеоартрозата не са съвсем изяснени.

Кога е подходящ приемът на хондропротектори?
Принципно повечето хондропротектори са комбинирани препарати, които нямат странични действия, както, да речем, нестероидните противовъзпалителни. Така че хондропротектори биха могли да се използват по-широко и по-скоро с профилактична цел, отколкото да се търси ефект, когато ставите са прекалено увредени. Затова бих казала, че е уместно в по-ранна възраст активно спортуващите да си взимат няколко месеца хондропротектори, които при всички случаи ще помогнат за опазване на ставния хрущял.

А за неактивно спортуващи, които искат да са в добра кондиция, според мен е уместно след 40 години да се прави поне два пъти в годината курс с добри хондропротектори. Колкото по-рано започнат, износването на хрущяла би могло да се отдалечи във времето. Аз лично харесвам  „Хондросейв”, от няколко години работя с него и съм го давала много пъти в художествената гимнастика и на други спортисти.
 


 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg