Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Костно-ставни проблеми

Когато ставите „проговорят”

Галина Спасова 20-02-2012
Костно-ставни проблеми : Когато ставите „проговорят”  - здраве, кости, стави, Неокс, студ


Как да се намери добрият баланс между полза и риск?
Проблемът е, че когато пациентът поиска в аптеката „нещо”, защото го болят коленете, той получава такова лекарство, но никой не му обяснява какви рискове поема. При немалко препарати има ограничения за продължителността на приемане, с възможна алергична реакция и т.н. Основният принцип в медицината още от времето на Хипократ е – „На първо място, не вреди!”.

Ако пациентът не желае да се съветва с лекар и сам си избира средство в аптеката, което да му помогне, без да носи никакъв риск, пак се спирам на Неокс – във формата на капсули. Нещо много важно, което би трябвало хората да знаят, е, че неговият принцип на лечение е различен от фармацевтичния. Чрез билковите екстракти по правилата на Аюрведа стремежът е освен прякото въздействие на билките да се постигне баланс на енергиите в засегнатите зони. Това води до подобряване на функционалното им състояние и до намаляване на субективните оплаквания. Тук бих посочил, че ефектът от приема на капсулите е 60-70%.

Как се съчетава препаратът с други лекарства, които пациентът евентуално приема?
Много важен въпрос. Страдащите от ставни проблеми, свързани с възрастта, често имат и други заболявания, като някои са сериозни – сърдечно-съдови, белодробни, мозъчно-съдови и др. Затова лекарят винаги се съобразява с това. В случая Неокс няма противопоказания за комбиниране с какъвто и да е вид лечебни средства. Това ни позволява да прилагаме препарата при много широк кръг пациенти.

Какъв е съветът ви за храненето с оглед на ставното здраве?
Добре е да подбираме храни, от които да не пълнеем, за да не товарим излишно ставите. На второ място - за предпочитане е храната да съдържа необходимите елементи, които изграждат ставната структура. Понякога, особено през зимата, съветвам пациентите си да консумират пача - защото това е екстракт от хрущяла на животните.

-----------------------------------------------------------
За контакт с д-р Иван Казмин – 0886 891924




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg