Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Чернодробни болести

Пролетно почистване и за черния дроб

health.bg 28-03-2012
Чернодробни болести : Пролетно почистване и за черния дроб  - здраве, черен дроб, токсини,
Всички сме доволни, че зимата се оттегли, въпреки че снегът прикриваше голяма част от мръсотията по улиците.

Затова постепенно се връщаме към традицията на пролетното почистване. От същата акция обаче се нуждае и черният ни дроб, към който не се отнасяхме достатъчно уважително през студените месеци.

Многократно го провокирахме с тежки и мазни храни и многобройни празнични наздравици, без да имаме възможност да го зарадваме с пресни плодове и зеленчуци. Затова сега сме длъжни да му окажем необходимото внимание, ако не искаме да усетим последиците от гнева му.

Как да помогнете на най-големия филтър в човешкия организъм:

- Пийте чиста вода, като на една чаша добавите половин лимон. Лимонът стимулира черния дроб да изхвърли токсините, натрупани през зимата, а водата ще ги изведе от организма.

- Яжте чесън и лук. Това няма да се хареса особено на околните, но черният ви дроб ще остане изключително доволен. Лукът и чесънът съдържат растителни хранителни вещества, които разграждат мазнините и отлаганията им в организма.

- Пийте чай от магарешки бодил или екстракт от него. Магарешкият бодил съдържа веществото силимарин, което не само предпазва черния дроб от отровите, но и предотвратява разрушаването на антиоксиданта глютатион, който помага за извеждането им от организма.

- Включете в менюто си плодове и зеленчуци, богати на витамин С – броколи, чушки, карфиол, лимон, зеле, спанак, грах, магданоз и др. Колкото повече, толкова по-добре. Хапвайте ги по възможност в суров вид.

- Вълшебно действие имат листата от глухарче. Естествено, не бива да ги берете в градския парк, но е грехота да ги подминете на вилата или на някоя чиста поляна. Изключително полезни са и на чай, и на салата или сок.

- Сокът от цвекло и моркови ще възроди черния ви дроб. Гледайте и на трапезата ви винаги да има поне един от двата зеленчука.

- Но от всички хранителни продукти най-благотворно влияе на черния дроб медът. Само трябва да е истински и да го хапвате по една чаена лъжичка 30 минути преди ядене.

- Забравете за пърженето като начин на готвене. Ориентирайте се към печенето и приготвянето на продуктите на пара.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg