Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Костно-ставни проблеми

Лечението на ставите изисква постоянство

Галина Спасова 09-04-2012
Костно-ставни проблеми : Лечението на ставите изисква постоянство - здраве, кости, стави, неокс


Какво е във възможностите на физиотерапията днес?
Ставно-мускулните болки са обект на редица медицински дисциплини, както и на общопрактикуващите лекари. Болката, която води пациента при нас, може да е слаба, но може да е и толкова изразена, че да нарушава нормалния му живот. Пациентът трябва и да е информиран, да има здравна култура, навици, да знае, че самолечението може и да помогне донякъде, но трябва своевременно да се потърсят специалисти. Тогава ние можем да профилактираме и задържим началната артроза, защото този процес няма как да се върне назад. Съвременната медицина още не е измислила начин за това, но пък има много средства, които се грижат за ставния апарат.

Какво е най-важното, което трябва да знае всеки?
Не бива да се чака. Щом се появи болка, трябва да се потърси специалист. Преимуществото на физикалната терапия е в това, че тя не само води до облекчаване на болката, но и задържа износването и отлага във времето евентуална инвалидизация и рязко влошаване на качеството на живот. Но какво се случва? Болката се задълбочава, човек не взима мерки, свиква с нея и когато дойде при нас, е със значителни изменения, дори в някои случаи с възпаление на околоставните тъкани, което още повече усложнява лечението. 

Свикнали сме да глътнем хапче, а при физиотерапията е необходимо постоянство. 
Важно е пациентът да знае, че лекарят не може да постигне много без активното му съучастие. Веднъж с поставена диагноза, физиотерапевтичният алгоритъм за ставно-мускулните болки е 2 до 3 десетдневни курса годишно. Това полага основите на дългосрочното лечение на болката, като в зависимост от симптомите включваме различни методи – ултразвук, магнитно поле, лечебна физкултура и т.н.

Има и утвърдени билкови препарати, които са част от общата система и цел на лечението при дадения пациент. Всички изброени методи могат да се съчетаят например с аюрведичния продукт „Неокс” в трите му варианта – крем, маслен разтвор и капсули за прием през устата. Този препарат доказа във времето обезболяващия си ефект при мускулно-скелетни болки и подпомага действието на останалите физиотерапевтични фактори. 

Какъв е пътят до вас?
По здравната каса - с направление от личния лекар или от специалист. Другият път са покритите от здравните фондове рехабилитационни процедури, а за неосигурените пациенти - със заплащане. 

------------------------------------------
За контакт с д-р Тютюнджиева:
0897 601898




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg