Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Костно-ставни проблеми

Не чакайте болката в ставите да отмине!

health.bg 03-05-2012
Костно-ставни проблеми : Не чакайте болката в ставите да отмине!  - здраве, стави, неокс,

В ставния хрущял няма нито нерви, нито кръвоносни съдове. Той се храни чрез изстискване на необходимите му вещества от т.нар. синовиална мембрана – вътрешната част на капсула, - но това става само при активно движение. А ако през повечето време сме на стола, в колата или пред телевизора, няма как хрущялът да се храни. Аксиоматична е жизненоважната роля на движението за костно-ставния апарат. Но и другата крайност е опасна. При претоварване на ставите, което много младежи правят, желаейки скоростно да постигнат във фитнеса телата на идолите си, хранителната мембрана се изчерпва и хрущялът също остава недохранен, а ставата – болезнена. 

Консултацията с ревматолог или ортопед още при поява на болка е задължителна. Спирането на възпалението и болката се постига в началото с нестероидни противовъзпалителни (обезболяващи) средства. Но те не бива да се приемат продължително заради възможни сериозни странични действия. 

И тъй като, ако очакваме резултат, лечението на ставната болка е дълъг процес, продуктите на природна основа са за предпочитане заради своя ефект, съчетан с нулеви странични действия. Серията „Неокс”, която представлява крем и олио за втриване в болните участъци, както и капсули за вътрешна употреба, е уникална комбинация от 8 стандартизирани билкови екстракта. Тази научно разработена комбинация от напълно естествени съставки има наистина много добър ефект. Те действат и на възпалението, и на болката и не предизвикват странични действия. Подходящи са за използване и при физиотерапевтични процедури.

За комплексното лечение специалистите разполагат и с хондропротектори – препарати, съдържащи глюкозамин, хондроитин, хиалуронова киселина, чиято функция е да забавят износването на ставния хрущял. 




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg