Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Костно-ставни проблеми

Пазете коленете

health.bg 11-06-2012
Костно-ставни проблеми : Пазете коленете - здраве, кости, стави, неокс,


Тогава те ще са в състояние да поемат голяма част от тежестта, падаща върху нашите природни амортисьори - коленете. Най-подходящи са физическите упражнения, които ги щадят, защото травмите удвояват риска от остеоартрит. Много погрешна е често срещаната практика да се предприемат силови натоварвания, при това нередовни и без предварително загряване. Поне половин час дневно умерени упражнения - ходене, плуване, каране на колело, йога, активизират кръвообращението, стимулират общата подвижност и укрепват мускулите около коленете. „В хрущяла няма нерви и кръвоносни съдове. Той се храни чрез изстискване на съответните вещества от обвиващата го ставна капсула – но това става при активно движение.

Следователно, ако сме постоянно обездвижени, хрущялът не може да се храни” - казва ревматоложката д-р Родина Несторова. Но и при претоварване на ставите хранителната мембрана се изчерпва, хрущялът отново е недохранен и ставата започва да боли.
Стойката е изключително важна за подвижността на коленните стави. Всички знаем правилата, но колцина ги спазват или създават у децата си от малки навика да държат раменете и главата изправени, корема прибран, като тежестта на тялото се разпределя равномерно върху двата крака.

Когато все пак болката в коляното се появи, обикновено в началото се приспособяваме към нея, изчакваме да отмине и понеже това не става, инстинктивно започваме да ограничаваме движенията. Както и при всяко друго заболяване, правилото е - колкото по-рано се потърси специалист, толкова повече страдания ще се спестят. Преодоляването на възпалението и болката се постига в началото с нестероидни противовъзпалителни средства. Но те трябва да се приемат много кратко време заради  нежеланите им странични действия. А тъй като лечението на ставната болка по правило е твърде продължително, на помощ идват продуктите на природна основа.

Д-р Несторова посочва: „Имам много добър опит със серията „Неокс”, която представлява крем и олио за втриване в болните участъци, както и капсули за вътрешен прием. Това е уникална комбинация от осем стандартизирани билкови екстракта, действащи противовъзпалително и болкоуспокояващо. Тази научно разработена комбинация има наистина отличен ефект и не предизвиква никакви странични действия.”




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg