Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Чернодробни болести

Да предпазим черния дроб

Галина Спасова 25-06-2012
Чернодробни болести : Да предпазим черния дроб - здраве, черен дроб, хепасейв


Каква е реакцията при установено медикаментозно увреждане?
Най-сигурно е спирането на медикамента, който го е предизвикал. При повишаване на чернодробните ензими задължително трябва да се включи и хепатопротектор и той да се приема в продължение на няколко седмици. Подходящ в този случай е „Хепасейв”, който е показал добрите си качества в практиката. Д

окаже ли се, че е настъпило медикаментозно увреждане на черния дроб, освен спирането на лекарството трябва за месец-два да се взима хепатопротектор. При някои лекарства евентуалното увреждане зависи от дозата, но има и такива, при които е решаваща индивидуалната чувствителност на пациента.

Понякога дори приемането на една или няколко таблетки може да предизвика неблагоприятни последици за черния дроб. Никой не може да предскаже при конкретния човек как ще подейства даденото лекарство. Затова всичко е въпрос на наблюдение, контрол и в никакъв случай да не се предприема самолечение, особено когато става въпрос за продължително приемане на някакъв медикамент.

Реакцията на черния дроб към анаболните стероиди?
Там нещата стоят извънредно сериозно. Всеки, който се опитва да придобие желания външен вид с помощта на подобни средства, опасно застрашава здравето си. Анаболните стероиди причиняват задръжка на жлъчни киселини, а това увреждане може да има наистина доста тежки последици.

Рискът е много висок. Ако все пак човек се реши да го поеме и да взима анаболни стероиди, контролът на чернодробните ензими е абсолютно задължителен. Предвид и физическото натоварване много е възможно хората, които взимат анаболни стероиди, да нямат изобщо оплаквания. И тежките последици да се проявят внезапно – както и се случва обикновено.

Някои смятат, че съчетаването на лекарства с „лек” алкохол не е проблем.
Консумацията на всякакъв алкохол трябва да бъде спряна при прием на лекарства, особено на антибиотици. Няколко са причините – първо, нарушава се разграждането на приеманото лекарство и очакваният ефект няма да се постигне. И второ – алкохолът подсилва евентуалното увреждане на черния дроб, което би могло да се причини от лекарството.


 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg