Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Белодробни проблеми

Пробиотиците стимулират имунитета

Галина Спасова 04-07-2012
Белодробни проблеми : Пробиотиците стимулират имунитета  - здраве, лакто 4, пробиотици, астма, инфекции, бели дробове, лято


Добре е, когато ги използваме при терапия с антибиотици. Много важно е участието на пробиотиците в стимулирането на имунитета при заболявания като алергии и бронхиална астма, в борбата с т.нар. свободни радикали и оксидативния стрес на клетките. В хода на многобройните проучвания се откриват полезните действия на пробиотиците на различно ниво. Например в Италия сред активни спортисти е проведено изследване – оказва се, че контролната група, която е взимала пробиотици, е имала през зимния сезон 50% по-ниска заболяемост. Според друго проучване пробиотиците подобряват усвояването на антиоксидантите. Добре е, че вече разполагаме с много такива данни.

Както и със съответните препарати.
Голяма част от наличните на пазара са много добри. „Лакто 4” примерно съдържа комбинация от щамове на лактобацилус, които са едни от тези пробиотични живи микроорганизми. Лактобацилус булгарикус се съдържа и в нашето кисело мляко, но предимството на пробиотичния продукт е в това, че микроорганизмите са в много по-голямо количество и при правилно съхранение в хладилник се запазват живи.

При какви случаи в практиката си прилагате този пробиотик най-често?

Най-добър помощник ми е „Лакто 4” при деца с диария, предизвикана от вирусни заболявания, както и от антибиотично лечение. Основната им сила е именно когато се налага приложение на антибиотици. А според статистически данни диарията, предизвикана от антибиотици, се наблюдава при всяко трето лекувано дете. В тази посока са и моите наблюдения в практиката. Важно е да се знае, че пробиотикът трябва да се приема поне два часа преди или след антибиотика, а не едновременно с него.

Как родителите възприемат ролята на пробиотиците?
Много положително. И това не е само заради нашите обяснения или информацията, която получават по различни пътища. Личният опит си казва думата – родителите все повече се убеждават в ползата от пробиотиците. Ранното включване на пробиотика при лечение с антибиотици намалява значително страничното им действие, което е факт.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg