Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Белодробни проблеми

Енциклопедия „Здраве”: Бронхит

health.bg 27-02-2013
Белодробни проблеми : Енциклопедия „Здраве”: Бронхит - здраве, бронхит, бели дробове, кашлица, мукус
Бронхитът е възпаление на белите дробове, което някои хора наричат „гръдна настинка”.

Може да бъде незначителен проблем или тежко състояние в зависимост от причината за появата му.

Кашлица, храчки, умора - са сред типичните симптоми на бронхита, но те също са и симптоми на други заболявания, така че поставянето на правилна диагноза е важно.
Когато бронхиалните тръби, които пренасят въздуха към дробовете, се възпалят, вътрешният слой се подува и втвърдява, което стеснява въздуховодите. Раздразнените мембрани отделят и секрет, който запушва малките тръбички. Кашлицата е естествената реакция на тялото, чрез която се опитва да изчисти натрупалите се секрети от дробовете и да се улесни дишането.

Основните симптоми са кашлица и отделяне на храчки. Те често са придружени от лека треска, умора, хрипове при дишане, тъпа болка в гърдите или стягане, недостиг на въздух.

Бронхитът се появява 3-4 дни след простудата или грипа. Може да започне със суха кашлица, като след няколко дни да се появи и секрет. Състоянието отминава за 2-3 седмици, но някои хора може да продължат да кашлят и повече от месец.

Хроничният бронхит е сериозно заболяване, което превръща дробовете в благоприятна среда за всякакви бактериални инфекции.

Симптомите на бронхита наподобяват тези на астмата, пневмонията, някои алергии, синузит, настинка, дори гастро-езофагиална рефлуксна болест (ГЕРБ) и рак на белия дроб. Ако кашлицата ви не отминава и имате и някои от изброените по-горе симптоми, отидете а лекар, за да откриете какво ви е, тъй като различните заболявания се нуждаят от различни медикаменти.

Лечението на обикновения бронхит третира симптомите – пийте повече течности, почивайте си, избягвайте дразнители – цигари, пушек, изпарения.  бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg