Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Белодробни проблеми

Детската кашлица

health.bg 15-03-2013
Белодробни проблеми : Детската кашлица - здраве, кашлица, бели дробове, температура
Кашлицата при децата е класически признак на заболяванията на дихателната система (от по-леките инфекции на горните дихателни пътища до тежките инфилтративни процеси в белите дробове).

Сухата кашлица се получава при възпаление на горните дихателни пътища и някои алергични състояния. Когато процесът слезе надолу към малките бронхи, се появяват секрети и кашлицата става влажна, следвана от отделяне на секрети.

Причина за детската кашлица могат да бъдат и вродени аномалии, гастроезофагеален рефлукс (връщане на храна от стомаха в хранопровода, която може да попадне в трахеята), вдишване на чужди тела и други.

Родителите трябва да преценят дали кашлицата на детето не е признак за по-сериозно заболяване. Няма място за притеснения, ако детето има добър вид, храни се и играе активно, но лекарският преглед никога не е излишен.

Температурата, повръщането и отпадналостта обаче са повод за незабавна консултация с педиатър.

Понякога се случва детето да започне внезапно и неспирно да кашля, след като детето е играло с дребни предмети.

Това е сигнал за евентуално вдишване на чуждо тяло. Родителите трябва да потърсят веднага специализирана помощ.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg