Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Костно-ставни проблеми

Жегата – изпитание за биологичния хардуер

health.bg 12-07-2012
Костно-ставни проблеми : Жегата – изпитание за биологичния хардуер - здраве, климатик, схващане, неокс, настинка,


Все по-широка е употребата на климатици - в офиси, магазини, обществени сгради, в домовете, в автомобилите. Но има правила, чието нарушаване може да ни създаде сериозни здравословни проблеми. Когато разликата между температурата навън и в климатизираното помещение е повече от пет градуса, рискът е наистина много голям – дали ще е гърлобол, хрема, дали болки в кръста. Причината е, че човешкият организъм не е пригоден за такива ситуации. Тялото ни си има собствена терморегулация. При студено време се задействат защитни механизми и се отделя по-малко топлина.

През лятото обаче при жегата се разтварят всички пори, кръвообращението се засилва, затова и лицето се зачервява. За да се саморегулира, живият организъм отделя повече топлина. Нашият биологичен софтуер през лятото е пренастроен за жеги. И когато го подложим на изкуствено създадения студ в климатизираното помещение, организмът не знае как да реагира, блокира, той обикновено не може да се защити, тъй като не е подготвен. Вследствие на естествената терморегулация човек е запотен, зачервен и студът го атакува директно.

При повечето хора резултатът е стягане и болка в гърлото (което те отдават на студените напитки и сладоледа), но обикновено е от климатиците. Другата група оплаквания са от силна болка във врата, кръста или гърба, които се упорити и не минават за 2-3 дни. В този случай трябва да се намеси лекар. Голяма грешка правят хората, които се самолекуват, защото обикновено те отиват на масаж. В този случай масажът обаче е абсолютно забранен. При остри простудни състояния за момента болката стихва, но след няколко часа се явява още по-силно. Лекарят може да определи дали не е причинена от друга болест.

Но ако е от простуда, лечението за нас не е трудно. Препоръчваме специални кремове, гелове за мазане, избягваме да прилагаме веднага химия, тежки медикаменти. Разчитаме много на билковите препарати, сред тях с чудесен, изпитан при нас, ефект, е „Неокс” – олио и крем. Болезненото място на гърба се маже 2-4 пъти дневно, продуктът не предизвиква никакви алергични реакции, понася се отлично и от малки, и от големи.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg