Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Психично здраве

Намерете си хоби по празниците

health.bg 30-11-2012
Психично здраве : Намерете си хоби по празниците - здраве, хоби, празник,
Хората, чието хоби са видеоигрите, развиват способността бързо и точно да обработват информацията - и това се отнася както за играта, така и за реалните житейски ситуации.

Психолози установили, че пристрастените към компютърни и други видеоигри взимат бързи решения не само по време на играта, но и при различни свързани помежду си задачи в рамките на специални тестове.

Според някои скептични мнения геймърите действително имат бързи реакции, но тази способност отслабва с  повишаването на скоростта на играта.

Американските учени обаче привеждат обратните данни – по време и на играта, и на лабораторните тестове, с  повишаването на скоростта на играта запалените по видеоигрите не губят скоростта и точността на преценките си. Точно обратното – с повишаването на скоростта визуалните умения се развиват  и усъвършенстват. 

Според експертите видеоигрите подобряват умствените способности, пространствената и визуалната памет и помагат за решаването на задачи, изискващи раздвояване на вниманието.

Те виждат добри възможности видеоигрите да бъдат използвани като достъпен и лесен начин да се усъвършенстват пространствените и визуалните способности на мозъка и дори чрез тях да бъдат ограничени някои възрастови когнитивни проблеми.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg