Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Психично здраве

Защо плачем?

health.bg 04-03-2013
Психично здраве : Защо плачем? - здраве, сълзи, емоции, плач,
Долната ви устна потреперва, премигвате бързо, но не успявате да сдържите сълзите си...

Докато се усетите и вече се нуждаете от кърпичка, с която да пресушите изливащите се емоции.

Една част от хората се разплакват много лесно, а други дори не си спомнят кога за последно са проронвали някоя сълза. И при двата типа обаче плачът идва изненадващо и понякога в много неудобни моменти.

Независимо към коя група се причислявате, сигурни сме, че поне веднъж сте се питали защо плачем? Причините са многообразни и не чак толкова прости като обяснението – защото сте тъжни или радостни.

Сълзите са естествената реакция на тялото към дадена емоция или чувство. Тъгата и болката са сред първите, които предизвикват плач, но има и други фактори. Може да се просълзите и от нещо хубаво, красиво.

Сълзите имат цел - действат освобождаващо. Те изхвърлят натрупалото се емоционално напрежение. Плачът е механизъм за оцеляване. Може да означават вик за помощ или за внимание.

Друго свойство на сълзите има биохимичен характер – изхвърляне на стресови хормони и токсини от тялото. Последната цел на плача е с чисто социална функция – сълзите печелят симпатии и съчувствие. Те могат да се използват и за манипулиране.

Повечето хора твърдят, че като се наплачат хубаво се чувстват по-добре. Учените казват, че това е така, но не се отнася за всички. Депресираните хора се чувстват още по-зле след период на сълзи.

Ако не искате да си поплаквате често, намерете друг начин да се освобождавате от емоциите си.  Ако ги задържате в себе си, рискувате да се разревете на най-неподходящото място в най-неудобния момент.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg