Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Хипертония

Свалете кръвното с естествени средства

health.bg 07-01-2013
Хипертония : Свалете кръвното с естествени средства - здраве, кръвно, хипертония, холестерол, инфаркт,
Високото кръвно налягане вече не е проблем само на възрастните.

Все повече млади хора на възраст между 16 и 34 години имат проблем с някаква форма на хипертония. Ако кръвното остане без контрол, може да се стигне до преждевременно стареене на клетките и увреждане на мозъка, предупреждават специалисти.

Медикаментозното лечение е един от начините за справяне с повишените стойности на кръвното, но има и други варианти, които щадят повече организма – промяна на начина на живот и консумация на храни, които по естествен път понижават кръвното. Естествено, че преди да предприемете каквито и да е мерки, трябва да се консултирате с лекар!

Ето 6 естествени храни, които ще държат хипертонията под контрол:

Сурови бадеми
Консумацията на една шепа сурови бадеми дневно може да окаже значително влияние върху контролирането на кръвното налягане. Ядките са богати на мононенаситени мазнини, които са доказали ползите си при намаляване на лоша холестерол и артериалното възпаление, както и кръвното.

Може да ги хапвате в комбинация с орехи. Бадемите помагат и за изграждането на здрава мускулатура, което допринася за правилната циркулация на кръвта.

Лют червен пипер (кайен)
Един от най-добрите съдоразширители е лютият пипер. Подобрява кръвотока, а това подпомага намаляването на кръвното.  Смесването на 1-2 ч.л. пипер с топла вода или чай с мед и алое вера е мощно домашно средство за борба с хипертонията.

Кокосова вода
Богата на калий, електролити и други важни хранителни вещества, кокосовата вода помага за намаляване на кръвното налягане при повечето хора. Може да я комбинирате с други продукти.

Сурово какао
Богато на флавоноиди и други противовъзпалителни вещества, суровото какао е друго оръжие срещу хипертонията. Помага на тялото да се справя по-добре със стреса (честа причина за покачване на кръвното) и подобрява контрола на производството на хормон, участващ в регулирането на кръвното.

Куркума
Екзотичната подправка намалява възпалителните процеси в тялото, които участват активно в образуването на лош холестерол и повишаване на кръвното. Чрез успокояване на тези процеси се постига и подобряване на сърдечно-съдовата функция и кръвотока.

В комбинация с черен пипер куркумата отпуска съдовете и ги почиства, което намалява риска от хипертония и съдови инциденти. Куркумата е и естествен разредител на кръвта, което също помага на работата на сърцето.

Чесън
Ароматните скилидки намаляват по естествен път холестерола и кръвното. Ако не обичате чесън, може да приемате и капсули, но след консултация със специалист.

 



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg