Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Хипертония

Какво да ядем при хипертония

health.bg 20-02-2013
Хипертония : Какво да ядем при хипертония - здраве, кръвно, сърце, хипертония,
Диетата, бедна на натрий и захар и богата на калий, е полезно решение за справяне с високото кръвно.

Няколко порции плодове и зеленчуци дневно, пресни сокове (особено от цвекло) помагат за контролиране на хипертонията. Растителните храни са чудесен източник на важни микронутриенти (витамини, минерали) и здравословни дози фибри.

Калият играе основна роля в нормализиране на стойностите на кръвното налягане. Лекарите препоръчват и консумацията на пълнозърнести храни. Трябва да се избягват бялото брашно, мазнините (масло, тлъсто месо, пълномаслени млечни продукти) и др.

Хубаво е да се консумират качествени протеини – яйчени белтъци, крехко месо, риба и други морски храни, богати на омега 3 мастни киселини.ядките, семената и бобовите растения повишават нивата на добрия холестерол.

Специалистите съветват да се ограничат цигарите и алкохолът. Кокосовата вода е вкусна и полезна за кръвното. Масажът със сусамово олио и душът с топла вода преди сън също подпомагат борбата с хипертонията.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg