Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Психично здраве

Газираните напитки увреждат психичното здраве

health.bg 2013-04-29
Психично здраве : Газираните напитки увреждат психичното здраве - сода, газирани напитки, вреди, психично здраве, депресия, credoweb.bg
Четири чаши дневно е количеството, което може да увреди психичното здраве на дете и дори на възрастен човек.

Американски учени са направили неочаквано откритие, свързано с газираните напитки. Те наблюдавали деца и възрастни хора, които пият големи количества сода, и установили, че много от тях са склонни към депресия и промяна в настроението.

Учените наблюдавали здравословното състояние и диетата на над 200 деца и възрастни, предполагайки, че именно злоупотребата с газирани напитки води до тези изменения. Хипотезата се потвърдила, когато изследователите решили да изключат газираното от менюто на хората в експеримента.

Всеки участник, които намалил консумацията на содата, приемайки повече чай или сокове, съвсем скоро забелязал промяна в емоционалното си състояние. Тези, които напълно отказали газираните напитки, дори успели да се отърват от симптомите на депресията.

Въз основа на получените данни лекарите препоръчват пълно изключване на содата и газираните напитки от диетата на децата или поне стриктен контрол върху количествата, които подрастващите приемат. В процеса на изследване учените са установили, че 4 чаши на ден е количеството, което може да увреди психичното здраве на дете и дори на възрастен човек. Като отлична алтернатива на газираните напитки експертите препоръчват прясно изцедените сокове, които не само утоляват жаждата, но дават на организма полезни витамини и микроелементи.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg