Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Хипертония

Организират безплатни измервания на кръвно чрез нова технология

Вероника Христова 2013-05-14
Хипертония : Организират безплатни измервания на кръвно чрез нова технология - кръвно налягане, артериална хипертония, безплатни, измервания, БЛХ,credoweb.bg
Изследването ще се извършва в 10 града със специален апарат, който открива и предсърдно мъждене без ЕКГ.

Мобилни пунктове за измерване на артериалното кръвно налягане ще бъдат разкрити в 10 града в страната по повод Световния ден за борба с хипертонията – 17 май. Това обяви на пресконференция в Министерството на здравеопазването проф. Светла Торбова – председател на Българската лига по хипертония (БЛХ).

На 17 и 18 май от 10.00 до 16.00 часа жителите на София, Пловдив, Плевен, Варна, Велико Търново, Русе, Бургас, Хасково, Пазарджик и Стара Загора ще могат да изследват безплатно артериалното си налягане чрез нова технология. Тя ще позволи да бъде диагностицирана и сърдечна аритмия (предсърдно мъждене), ако такава съществува. В столицата мобилните пунктове ще бъдат разкрити на четири места– в градината на Народния театър, пред бившата софийска градска баня, в парка „Заимов“ и в Западен парк. В Плевен, Пловдив и Велико Търново прегледи ще се извършват пред сградите на Общинска администрация, във Варна - на входа на Морска градина, в Русе – срещу Съдебната палата, в Бургас – пред РЗИ, в Хасково – пред Дом на техниката, в Пазарджик - пред театъра и в Стара Загора – централен градски парк „Пети октомври” до фонтана.

Световният ден на хипертонията е иницииран от Световната лига по хипертония с цел да се повиши информираността на обществото за  заболяването и за ролята на превенцията, своевременното откриване и лечение на високото кръвно налягане. Затова през тази година мотото му е : „Нормално кръвно налягане - нормален сърдечен ритъм” като се поставя акцент върху предсърдното мъждене като най-често и най-рисково ритъмно нарушение в резултат на артериална хипертония. Статистиката показва, че долната възрастова граница на хипертонията пада все по- ниско и вече има регистрирани случаи на деца с това заболяване, което налага обществото все по-ясно да се осъзнае ролята на рисковите фактори.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg