Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Костно-ставни проблеми

Болкоуспокояващите увеличават риска от еректилна дисфункция

health.bg 2013-05-20
Костно-ставни проблеми : Болкоуспокояващите увеличават риска от еректилна дисфункция - потентност, еректилна дисфункция, боукоуспокояващи, credoweb.bg
19% от мъжете, които от 4 месеца взимат опиоиди, от рода на кодеина, развиват еректилна дисфункция.

При мъжете, които продължително време приемат предписаните болкоуспокояващи, рискът от развитие на еректилна дисфункция е 50% по-висок.
Това сочат резултатите от американско проучване, обхванало 11 хиляди мъже, цитирани от „Дейли мейл”.

Изследователите от медицинския университет в Орегон установили, че 19 на сто от мъжете, които най-малко от 4 месеца взимат опиоиди, от рода на кодеина, развиват еректилна дисфункция.

За сравнение едва 7 на сто от мъжете, които не са на болкоуспокояващи, имат проблеми с ерекцията.

Най-често предписваните лекарства за облекчаване на болките са хидрокодон, оксикодон и морфин. В проучването са обхванати мъже с хронични болки в гърба, като е установено, че рискът за развитие на еректилна дисфункция при приемащите болкоуспокояващи бил най-голям при пациентите над 60 години.

„Мъжете, които приемат такива медикаменти за продължителен период от време, имат най-висок риск от развитие на еректилна дисфункция”, заявява един от авторите на изследването проф. Ричард Дейо.

Оказало се, че и малките дози са опасни - над 12% от изследваните мъже, приемали в продължение на 4 месеца под 120 милиграма дневно опиоиди, също имали проблем.

Проф. Дейо апелира към лекарите да вземат предвид резултатите от проучването и по-внимателно да предписват болкоуспокояващи.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg