Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Затлъстяване

Доброто състояние на сърдечно-съдовата система е тясно свързано с риска от ракови заболявания

health.bg 2013-05-20
Затлъстяване : Доброто състояние на сърдечно-съдовата система е тясно свързано с риска от ракови заболявания - рак, сърдечно-съдови заболявания, правила, риск, credoweb.bg
Спазването на 7 конкретни правила предпазва от сърдечно-съдови заболявания по-успешно от приемането на лекарства.

Американската здравна асоциация определи 7 фактора, на които трябва да се обръща особено внимание, за да може до 2020 година да се постигнат поставените цели за намаляване на смъртността  вследствие  на сърдечно-съдови заболявания. Ретроспективно проучване установи необходимостта от придържането на 7 правила: да не се пуши, да се поддържа нормален индекс на телесната маса, физическа активност, диета с 3 или повече порции плодове и зеленчуци дневно, нормални стойности на холестерола, кръвното налягане и кръвната захар. Наблюденията на учените по време на изследването, което продължило близо 6 години показали, че спазването на тези правила предпазват от сърдечно-съдови заболявания по-успешно от приемането на лекарства.

По същия начин учените изследвали връзката между тези 7 фактора и раковите заболявания. Наблюдението продължило 9 години. То установило, че хората, които следват 7-те препоръки за сърдечно- съдово здраве намаляват риска да заболеят от рак през следващите 20 години с 50%. Ако се спазват всички правила, с изключение на тютюнопушенето, 20-те години намаляват на 8. Толкова добри резултати рядко се постигат от превантивната медицина, подчертават учените.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg