Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Белодробни проблеми

Живеенето на високите етажи е здравословно

health.bg 2013-05-22
Белодробни проблеми : Живеенето на високите етажи е здравословно - здраве, белодробни болести, инфаркт, рак, рак на белите дробове, credoweb.bg
Да се живее над осмия етаж е полезно.

Хората, живеещи над осмия етаж, са по-здрави и са изложени на по-малък риск от редица заболявания в сравнение със съседите си от приземните апартаменти, установи швейцарско проучване, цитирано от БТА.

Екипът експерти от университета в Берн, провел изследването, не може да определи с точност на какво се дължи този феномен - дали защото обитателите на високите части на блоковете дишат по-чист въздух, или защото по-често използват стълбищата.

Но фактите са налице. Опасността да починат от болест, свързана с белите дробове, при хората, живеещи над осмия етаж, е 40 на сто по-малка. Те са изложени и на 35 на сто по-малък риск от инфаркт. Докато тези техни съседи, които живеят под осмия етаж, носят 22-процентов риск да починат по-рано от рак на белия дроб. При тях общата смъртност е с 35 на сто по-висока.

Съществуват и някои преимущества за обитаващите по-долните етажи. При тях рискът от самоубийство при скачане от прозореца или балкона е намален с 60 на сто.

Проучването обхванало 1,5 милиона обитатели на високи жилищни блокове в Швейцария. В периода между 2000 и 2008 година сред тях били установени 14 390 смъртни случая. 35 на сто от преждевременните кончини били регистрирани при жителите на по-ниските етажи.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg