Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Белодробни проблеми

Нова терапия с обнадеждаващи резултати при белодробен рак

health.bg 2013-06-04
Белодробни проблеми : Нова терапия с обнадеждаващи резултати при белодробен рак - рак, терапия, на белия дроб, карцином, Hsp90, протеин
Чрез блокиране на протеин била удължена преживяемостта на болните.

Ново лечение, което взема за мишена протеин с ключово значение за появата на редица други протеини, нужни за растежа на туморите, удължава живота на пациенти, засегнати от белодробен рак в напреднал стадий.

Това сочат резултатите от проучване, цитирани от Франс прес.

Блокирането на въпросния протеин, кръстен Hsp90, неутрализира действието на други протеини, свързани с разпространението на ракови образувания.

Изследването с противораковия агент Ganetespid, разработен от американската лаборатория Synta, обхванало 252 пациенти. Половината от тях били подложени на лечение с Ganetespid в комбинация с химиотерапия, а останалите - единствено на химиотерапия.

Лекуваните с Ganetespid живели още близо 10 месеца, а пациентите, подложени единствено на химиотерапия - 7 месеца.

Ако резултатите се потвърдят от допълнителни изследвания, това ще е най-ефикасната подобна нова терапия от десетилетие, уверяват експерти.

Резултатите от изследването са представени пред участниците в годишната конференция на Американското дружество по клинична онкология в Чикаго, съобщи БТА.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg