Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Хепатит

Пациенти изразяват тревога от липсата на адекватна терапия за лечение на хепатит С

health.bg 2013-06-19
Хепатит : Пациенти изразяват тревога от липсата на адекватна терапия за лечение на хепатит С - хепатит, Хепасист, цироза, рак, карцином на черния дроб, трансплантация, проф. Людмила Матева
Според тях административни формалности могат да забавят полагащата им се терапия.

Липсата на адекватна, тройна терапия за лечение на хепатит С може да се окаже фатална за близо 10 пациенти, нуждаещи се от нея. За това алармират от Националното сдружение за борба с хепатита “Хепасист”.

Пациентите изразяват тревогата си, че няма да могат да се възползват от полагащото им се лечение поради административни формалности. За някои от тях това е единствена възможност за лечение, която би могла да предотврати развитие на цироза, рак на черния дроб или смърт от чернодробна недостатъчност, допълниха от сдружението.

В момента лечението в България се провежда стандартно - с два медикамента, докато по международните стандарти би трябвало да се добавя и трети медикамент при определени пациенти, допълниха от сдружението, цитирайки проф. д-р Людмила
Матева, национален консултант по гастроентерология.

Тази тройна комбинация увеличава ефективността на лечението до 80 на сто и дава шанс на пациентите да се предотвратят рак на черния дроб, чернодробна цироза, както и да се намали броят на чернодробните трансплантации, допълва проф. Матева.

Лечението, което се прилага от близо две години в целия свят, беше одобрено за приложение в България миналата седмица от Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, припомнят от сдружението. Въпреки това обаче пациентите имат опасения, че заради административни формалности и процедури ще могат да се възползват от терапията едва от 1 януари 2014 г. За някои пациенти този срок би бил фатален, особено за тези, при които заболяването прогресира бързо, добавиха от организацията, цитирани от БТА.
 





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg