Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Затлъстяване

Напълняването само с 2 кг също е опасно за сърцето

health.bg 2013-06-26
Затлъстяване : Напълняването само с 2 кг също е опасно за сърцето - наднормено тегло, затлъстяване, диабет, сърдечни проблеми, високо кръвно, холестверол
Наднорменото тегло има наистина тежки последици.

Само два излишни килограма увеличават опасността от инфаркт с почти една пета, както и от диабет.

Голямо шведско изследване установи, че наднорменото тегло има наистина тежки последици. Стряскащото е, че увеличаването на индекса на телесната маса със само една единица, което е от 2 до 6 кг в зависимост от ръста, увеличава предразположеността на хората към сериозни проблеми със сърцето със 17 процента. В същото време затлъстяването води до увеличаване на нивото на инсулина, по-високо кръвно налягане, повишаване на холестерола и опасност от диабет.

За всяка една единица повишаване на индекса на телесна маса рискът от диабет нараства с 35 процента - повече, отколкото се мислеше преди.

Учените от университета на Упсала са изследвали при почти 198 502 души от цяла Европа гена FTO, свързан със затлъстяването, който регулира апетита. Тъй като гените не се повлияват от начина на живот и социални фактори, анализът позволява да бъдат установени преки връзки между затлъстяването и сърдечносъдовите заболявания.

Резултатите показват, че колкото повече копия на дефектен вариант на гена има един човек, толкова по-висок е индексът на телесната маса и опасността от сърдечносъдово заболяване.

Индексът на телесната маса се изчислява, като се раздели теглото на височината. Стойности от 25 до 30 означават наднормено тегло, а по-високи - затлъстяване.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg