Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Красота и здраве

Косопадът изисква адекватна диагноза и лечение

health.bg 05-07-2013
Красота и здраве  : Косопадът изисква адекватна диагноза и лечение - хормони, косопад, оплешивяване, алопеция,
Най-честите причини за загубата на коса са хормонални.

Загубата на окосмяването (алопеция) може да засегне не само скалпа, но и цялото тяло. Най-неприятно, защото е видимо за околните, е оредяването и опадането на косата, както и на веждите и миглите. 

Мъжете най-често се примиряват с плешивостта, но все повече са онези, които търсят начини да се справят с проблема. За жените това е тежък удар. Решението на проблема изисква консултация със специалист, запознаване с възможните лечебни и козметични процедури за възстановяване на косата и много търпение. 

Най-честите причини за загубата на коса са хормонални, различни заболявания и някои медикаменти. При отделни индивиди хормоните причиняват по наследство мъжки или женски тип оплешивяване. Става въпрос за генетична чувствителност към половите хормони, които въздействат върху окосмяването. При мъжете процесът може да започне още с пубертета. Хормоналните дисбаланси при бременност и раждане, прекъсването на противозачатъчни средства или настъпването на менопаузата могат да причинят загуба на коса при жените. 

Сред заболяванията, съпроводени с косопад, са проблеми с щитовидната жлеза, инфекциозни процеси по скалпа, автоимунни състояния (собствената имунна система атакува космените фоликули, защото ги възприема като чужди на организма). Точно тогава се получава широко известното кръгово оплешивяване при мъжете. Нерядко причината е психически или емоционален шок. Неправилното третиране на косата – чести къдрения и изправяния от непрофесионални фризьори, свръхстегнати плитки и прочее също са вредни. Риск носи и непълноценното хранене, особено при момичетата, които се увличат в пазене на линия. 
 
Нови проучвания, свързани с проблема косопад, доказаха, че един чудесен стимулант за косата е... кофеинът. Но не бързайте да посягате към още и още кафе – трябват поне 60 чашки дневно, за да постигнете достатъчна концентрация на ценното вещество около космените фоликули. Локално приложен обаче, кофеинът увеличава растежа на нова коса с 36% и удължава жизнения цикъл на косъма с цели 37%, доказва изследване на д-р Тобиас Фишер от Университета в Йена, Германия. 
 
Както за жени, така и за мъже е предназначен новият Кройтерхоф серум за растеж на косата на немската компания АSAM. Иновативната формула комбинира кофеин, биотин, лецитин, пантенол и вит. Е, действа успешно срещу наследствения, хормоналния и сезонния косопад. Кофеинът активизира кръвообращението в скалпа, предотвратява косопада или намалява вече започналия неприятен процес, стимулира растежа на нова коса – здрава, силна и жизнена. Съставката биотин (вит. В8) подсилва структурата на косъма, заздравява кожата на скалпа, забавя и процеса на побеляване. Пантенолът (вит. В5)  предпазва косата от изсушаване, цъфтеж и загуба на еластичност. Вит. Е  ускорява растежа й, укрепва и корените.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg