Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Психично здраве

Градинарството преборва депресиите

health.bg 2013-07-15
Психично здраве : Градинарството преборва депресиите - градинарство, стрес, депресия, щастие, добро настроение
Освен това прави хората щастливи

Ако искате да сте в добро психично здраве, забравете за лекарите и хапчетата, а посегнете към греблото и саксиите, пише в. „Дейли мейл”, позовавайки се на най-ново проучване.

Градинарството държи настрана депресиите и прави живота ни по-щастлив. Според анкета, поръчана от специализираното списание „Gardeners' World”, 80 на сто от хората, практикуващи това хоби, се чувстват доволни от живота си. При останалите този процент е доста по-нисък - 67 на сто.

Деветдесет на сто от градинарите доверяват, че грижите за градината подобряват настроението им и доброто разположение на духа им. Те много по-рядко показват признаци на лошо настроение и депресии.

Анкетата обхванала 1500 пълнолетни граждани на Великобритания. В списъка на най-популярните хобита за британците градинарството е класирано на второ място /с 43 на сто от предпочитанията/, след видеоигрите /52 на сто/.

Според много специалисти грижите по цветята и градината имат благотворен ефект върху физическото и менталното здраве на хората, пише вестникът.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg