Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Психично здраве

Психичното здраве зависи от витамините в храната

health.bg 2013-07-18
Психично здраве : Психичното здраве зависи от витамините в храната - стрес, умора, депресия, витамини, храна, витамини, добавки, лекарства, тревожност
Витамините могат да се преборят със стреса, да подобрят настроението и да намалят умората.


Витамините и минералните добавки осигуряват енергията, която е необходима за психичната дейност на организма. Това е вярно не само за здравите хора, но и за тези, които са склонни към депресии и тревожност.

Бони Каплан, професор от университета на Калгари, е на мнение, че витамините и добавките могат да са алтернатива на пълноценните лекарства, да намаляват проявите на тревожност и депресия. Освен това те могат да се преборят със стреса, да
подобрят настроението и да намалят умората.

При изследване на 97 души, чието меню е било богато на витамини и минерални вещества, е установено, че психиката им е била по-стабилна. В списъка с полезните вещества влизат 5-хидрокситриптофан (5-HTP), витамини от групите В и D, а също
гинкго билоба и омега-3 мастни киселини, посочва БТА.

При повечето хора прилив на сили има през средата на сутринта, а след обяд настъпва спад. Силите се възстановяват към края на втората половина от деня и отново намаляват преди сън. Тези колебания зависят от пола, възрастта на човека, климатичните особености на района, в който живее.

Някои хора консумират сладки неща, за да си набавят нужната им енергия. Други предпочитат да се хранят по-често, но да похапват малки порции и да отделят повече време за почивка и тренировки.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg