Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Затлъстяване

Наднорменото тегло прави костите чупливи

health.bg 2013-07-22
Затлъстяване : Наднорменото тегло прави костите чупливи - кръвта, мастни отлагания, кръвообращение, черен дроб, фрактура, костите
Ново проучване разкри връзка между повишените нива на мазнини в кръвта и риска от остеопороза

Мастните отлагания в органите и кръвта повишават риска от остеопороза, съобщава Berliner Ärzteblatt („Берлински лекарски вестник”). Расте ли коремът, това се отразява и на костите. Отлагането на мазнини в черния дроб, мускулите и в кръвта обаче също допринася за загуба на костна маса.

Досега наднорменото тегло се свързваше преди всичко с проблеми на сърцето и кръвообращението. Сега обаче става ясно, че мазнините в органите намаляват съдържанието на минерали в костната структура. Проучването обхванало 106 мъже и жени на възраст от 19 до 45 г. Всички те били с голямо наднормено тегло. Учените установили, че онези, които имали високо съдържание на мазнини в черния дроб и мускулите, имали повече мазнини и в костния мозък. Д-р Мириам Бредела, радиолог в „Дженеръл Хоспитал” в Масачузетс, пояснява, че високото съдържание на мазнини в костния мозък повишава съществено риска от счупвания на самите кости.

Опасностите за сърцето и костите не са свързани само с високите нива на лошия холестерол. Също и високите нива на триглицеридите допринасят за отлагането на мазнини в костния мозък и по този начин повишават риска от остеопороза.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg