Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Белодробни проблеми

Кутия цигари дневно увеличава риска от рак 20 пъти

РИА "Новости" 2013-07-23
Белодробни проблеми : Кутия цигари дневно увеличава риска от рак 20 пъти - ракови клетки, Блохин, рак на белия дроб, епител, увреждане, злокачествени образувания
Хроничните възпалителни процеси в организма създават условия за превръщането на увреденият клетъчен епител в ракови клетки, казва главният онколог на Русия д-р Михаил Давидов.

Начинът на живот е много важен за профилактиката на рака. Например намаляването на консумацията на месо и всекидневната консумация на зеленчуци може да намали риска от рак на стомаха един път и половина. Пушенето на кутия цигари всеки ден пък увеличава риска от рак на белите дробове 20 пъти. Данни са са изнесени от главния онколог на Русия Михаил Давидов, специалист в Руския център за изследване на рака „Блохин”, цитиран от РИА „Новости”.

Ракът на белия дроб е първо място в Русия сред онкологичните заболявания при мъжете. Заболяването е лечимо, но само ако се открие рано. Според Давидов всеки един вид рак възниква като резултат от мутация на ген. Обикновено това се случва на фона на хронични възпалителни процеси. Разбира се, известно влияние имат и индивидуалните особености на организма, наследствеността.

Огромният поток от пациенти са възрастни хора, които години наред са имали различни хронични заболявания, допълва д-р Давидов. Тези възпалителни процеси в организма създават условия за превръщането на увреденият клетъчен епител в ракови клетки. Всеки човек над 50 години поне веднъж годишно трябва да се консултира с онколог. Жените трябва да се преглеждат от гинеколог, проктолог и мамолог, и мъжете да си правят рентгенова снимка на белите дробове, да си прегледат основно стомаха, дебелото черво и простатата, казва още д-р Давидов.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg