Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Затлъстяване

Рязкото напълняване при жените крие риск от рак

health.bg 23-07-2013
Затлъстяване : Рязкото напълняване при жените крие риск от рак - рак, карцином, телесно тегло, напълняване
Това важи особено за развитие на рак на гърдата

Жените, които след 18 години видимо наддават на тегло, са изложени на риск от развитие на рак, особено рак на гърдата. Това пише News Fix, позовавайки се на експертно проучване върху група от жени на възраст между 50 и 74 години. При експеримента трябвало да бъде уточнено не само текущото тегло на участничките, но и килограмите им, когато са били на 18 години.

Тези от жените, който в младежкия си период успели да качат 9,5 - 13.6 кг, се разболявали от рак на гърдата, по-често от тези онези, чието тегло не било особено променено. Проучването обяснява този факт а увеличените мазнини, които повишават и нивата на естроген, а той благоприятства развитието на рак на гърдата.

Поради тази причина експертите препоръчват на жените да обръщат сериозно внимание на телесното си тегло. Особено важно е това наблюдение да бъде засилено в периода след менопаузата, когато контролът на теглото спомага в много голяма степен за намаляване на риска от ракови заболявания.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg