Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Стрес и умора

От печата: Над две трети от българките имат съдови заболявания

health.bg 2013-07-24
Стрес и умора  : От печата: Над две трети от българките имат съдови заболявания - венозна недостатъчност, тромбофлебит,
Едва 5 на сто пациенти се лекуват

 67% от жените и 37% от мъжете у нас страдат от венозна недостатъчност - хронично възпаление около клапите на вените. Това заяви специалист по съдова хирургия д-р Христо Георгиев, цитиран от в-к Новинар.
Рисковите групи за развитие на подобен род съдови заболявания са пациенти с диабет например. Друга опасна болест на периферните артерии е тромбофлебитът. При него се получава възпаление на стените на вената с образуване на съсирек, наречен тромб. Понякога заболяването се появява като усложнение след раждане, различни операции, инфекциозни заболявания, злокачествени образувания.
Според специалиста едва 5 на сто от пациентите се лекуват. Основните предпоставки за възникване на болестта са тютюнопушенето, стресът и най-вече нездравословният начин на живот.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg