Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Уста и зъби

Стоматолог точи здравната каса с фалшиви пломби

health.bg 2013-07-25
Уста и зъби : Стоматолог точи здравната каса с фалшиви пломби - НЗОК, източване, стоматолог, РЗОК, здравна каса, елчение, пломби
Той отчитал стоматологични лечения на над 15 пациенти само по документи, без да ги е извършил

Прокуратурата в Габрово започна разследване срещу местен стоматолог, който прибрал 3000 лв. от фалшиви пломби. Органите на реда уличили лекаря в източване на регионалната здравна каса, съобщава в. „Труд”.

Наскоро икономически полицаи от областната дирекция приключили разследването. В хода на проверката им било установено, че в периода от октомври 2012 г. до април 2013 г. зъболекарят е отчитал пред РЗОК само по документи стоматологични лечения за над 15 непълнолетни пациенти, без реално да ги е извършвал. В резултат на съставените и използвани пред здравната каса неистински документи зъболекарят е получил без правно основание сумата от 3000 лв.

Документите от проверката са изпратени на районната прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство, уточняват от МВР. 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg