Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Костно-ставни проблеми

Хормонална инжекция ще облекчава артритните болки

health.bg 2013-08-02
Костно-ставни проблеми : Хормонална инжекция ще облекчава артритните болки - стави, артрит, болки, хормон, пролактин, костна ерозия
Лечението на артрита се състои в забавяне на пагубните за ставите процеси

Инжектирането на естествено секретиран хормон може един ден да облекчава болката от ревматоиден артрит, пише в. „Дейли експрес”, позовавайки се на мексиканско проучване.

В изследване с плъхове специалисти от Националния университет на Мексико са установили, че хормонът пролактин може да предотврати подуването на ставите, костната ерозия и възпалителните процеси. Хормоналната инжекция може да се прилага директно в ставите.

Хормонът пролактин се секретира от хипофизната жлеза и стимулира развитието на гърдите и производството на кърма при жените. Пролактинът има и редица други функции в тялото - от действие върху репродуктивната система до влияние върху
поведението и регулиране на имунната система.

Възпалителните ставни заболявания като ревматоидният артрит са резултат от увреждане и загуба на хрущялна тъкан. Вредите са необратими. Лечението на артрита се състои в забавяне на пагубните за ставите процеси. Експертите отбелязват острата
нужда от нови терапевтични възможности. Именно такава предлага мексиканският екип, който е установил потенциала на хормоналната инжекция, отбелязва БТА.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg