Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Психично здраве

Върхът на щастието идвал на 85 години

health.bg 2013-08-05
Психично здраве : Върхът на щастието идвал на 85 години - щастие, възрастни хора, бъдещето
Старите хора са по-щастливи, защото по-добре оценяват истинската стойност на живота

Ново американско проучване установи, че след 50 години щастието намалява, но на 85-годишна възраст то намира своя връх.

Изследването било осъществено от екипа на Артър Стоун, професор по психология в университета в Ню Йорк. То се основало върху резултатите от мащабно телефонно допитване, осъществено от американския клон на социологическата агенция „Галъп”.
Анкетата обхванала 340 хиляди души. От събраните данни ставало видно, че щастието прогресивно намалява между 18- и 50-годишна възраст. Но на 85-та година то бележи рязко покачване. Учените все още не са напълно наясно с този феномен.

„Това се дължи може би на факта, че на тази възраст настъпват психологически промени и започваме да гледаме на света по съвсем друг начин”, изтъква проф. Артър Стоун, цитиран от БТА.

Според него в късния етап на живота хората вече са развили по-добри способности за справяне с всякакви трудности. По-добре се разбират с другите, а това им носи радост.

От изследването на „Галъп”, обхванало пълнолетни граждани на САЩ на възраст от 18 до 85 години, проличало, че 85-годишните са по-доволни от себе си на тези години, отколкото когато са били на 18. Най-ниското ниво на щастие настъпвало към 45-ата година от живота на човека.

Интересното в изследването на проф. Стоун е, че физическата немощ, настъпваща със старостта, не засяга удовлетворението ни от живота в залеза на дните ни.
Старите хора са по-щастливи, защото те по-добре оценяват истинската стойност на живота. Те имат по-малко амбиции и по-малко очаквания, което им спестява куп разочарования. Те живеят с настоящето и не се тревожат прекомерно за бъдещето. 85-годишните са развили мъдростта да са в добри отношения с всички и гледат на повечето житейски ситуации от позитивната им страна.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg