Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Белодробни проблеми

Чесънът намалява риска от рак на белите дробове

health.bg 2013-08-08
Белодробни проблеми : Чесънът намалява риска от рак на белите дробове - Чесън, рак, бял дроб, пушачи, антиоксидант, свободни радикали, черва
При поставяне на диагнозата рак на белите дробове шансът човек да оживее е много малък

Ако два пъти на седмица ядете чесън, ще намалите риска от рак на белите дробове почти наполовина, доказаха китайски специалисти. По-точно с 44 процента, пише в. „Дейли мейл”. Чесънът помага дори на пушачи - рискът намалява с 30 процента и при тях. А тютюнопушенето е причина за около 80 на сто от случите на рак на белите дробове.

При поставяне на диагнозата рак на белите дробове шансът човек да оживее е много малък. Под един човек на всеки десет с тази диагноза живее повече от 5 години, след като е диагностициран.

По време на изследване сътрудници на Центъра за контрол и предотвратяване на заболяванията в провинция Цзянсу са сравнили 1424 пациенти с рак на белите дробове и 4500 здрави хора. Установен е еднозначен положителен ефект от консумацията на пресен чесън. Учените не знаят дали той ще запази полезните си свойства и след термична обработка, отбелязва БТА.

Предишни изследвания са показали, че ключовата съставка в чесъна - алицин - се освобождава, ако той се смачка или нареже. Съединението е полезно срещу възпаления, действа като антиоксидант, намалява степента на увреждания от свободните радикали. Затова чесънът се смята за отлично средство срещу простудни болести, болнични супербактерии и дори срещу малария. А сега доказаха, че той може да бъде използван в борбата срещу рака на белите дробове.

Учени от университета на Южна Австралия от своя страна са установили, че чесънът намалява вероятността от рак на червата почти с една трета.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg